Jak podávat prosecco
Jak bublit s proseccem
Kdykoli a kdekoli. Ráno i večer, přes oběd, doma i v práci. Je vhodný jako aperitiv i jako dezert. Tedy hodí se i k dezertu. :)
Nejlépe chutná ledově vychlazené na 5 až 7 °C.
Snoubení prosecca a jídla je také velice široké. Slouží jako doplněk k rychlovkám (tedy rychlým chuťovkám). Nejharmoničtější spojení ovšem naleznete s potravinami pro konkrétní oblast. Svíčkovou s pěti vynecháme a zaměříme se na Itálii. Pizza, těstoviny a saláty skvěle vynikají ve společnosti tohoto moku. Toto víno má však svůj šarm i s rybími pokrmy a mořskými plody. Vyniká i s thajskou, japonskou a jinou exotickou kuchyní. Například spojení bublinek a sushi je neskutečné.
Prosecco je také skvělý pomocník v kuchyni. Hodí se do polévek, rizot i masových pokrmů. Je hojně propojováno s divokými bylinkami, které dávají pokrmům originální chuť.
Specialitou je nahořklá červená čekanka, chřest, houby (hlavně hřiby). Nesmíme opomenout sýry, uzeniny, pečeně a prostě vše, co ladí chuťovým pohárkům.